Erhverv

Veterinærsygeplejersker på vej i konflikt

Serviceforbundet varsler konflikt for medlemmerne af Veterinærsygeplejerskernes Fagforening på landets dyreklinikker Veterinærsygeplejerskernes Fagforening og Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening har ikke kunne nå til enighed om fornyelsen af overenskomsten for veterinærsygeplejersker, som udløb 1. august 2021. Parterne har forhandlet siden foråret 2021.

”Vi måtte til sidst konstatere, at vi ikke kan nå hinanden. En af de største udfordringer skal findes i, at der ikke er enighed om branchens vækst og økonomiske tilstand. Året 2019 var et rekordår for dyrlægebranchen, fulgt op at et endnu bedre resultat i 2020 og 2021. Som vi ser det, er væksten er alene skabt af et personale, som har arbejdet virkeligt hårdt, udsat ferie, arbejdet over og været fleksibel på alle måder,” siger formand for Serviceforbundet John Nielsen.

”I fagforeningen får vi rekordmange henvendelse fra medlemmer om stress og problemer med at følge det meget høje tempo på arbejdspladserne. Arbejdsgiveren ønsker ikke at honorerer den store arbejdsindsats med lønstigninger, da de er af den opfattelse, at branchen kun lige har fået ”næsen over vandet” fra finanskrisen i 2009. Fremlagte tal om branchens vækst og indtjening fra Danmarks Statistik blev afvist med den begrundelse, at arbejdsgiverforeningen ikke stoler på Danmarks Statistik, når det kommer til veterinærbranchens økonomiske tilstand.”

Konflikten vil træde i kraft den 1. februar 2022.

Serviceforbundet forventer at få stor opbakning til sympatikonflikt fra øvrige FH-forbund.

Kommentarer