Samfund

Fart nedsættes til 80 km/t på motorvej omkring Aarhus i flere år

Broerne, der bærer E45 over jernbanen ved Aarhus, skal udvides, for at give plads til et ekstra spor i hver retning. Foto: Vejdirektoratet

E45 Østjyske Motorvej skal udvides med et ekstra spor i hver retning. Derfor skal tre broer udvides, og det betyder, at hastigheden skal ned.

Arbejdet med at udvide E45 Østjyske Motorvej er i fuld gang, og nu tages der hul på næste etape.

På strækningen nordvest for Aarhus skal tre motorvejsbroer over jernbanen nu udvides for at gøre plads til den ekstra motorvejsasfalt.

Det betyder, at hastigheden sættes ned til 80 kilometer i timen, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Dermed skal trafikanterne nedsætte hastigheden på en i alt 16 kilometer lang strækning rundt om Aarhus, da man i forvejen har gang i anlægsarbejdet lidt længere mod syd.

– For at sikre, at trafikken glider bedst muligt, sænker Vejdirektoratet fartgrænsen på hele strækningen. Og med de allerede eksisterende vejarbejder i gang må trafikanter inden længe maksimalt køre 80 kilometer i timen hele vejen forbi Aarhus, skriver Vejdirektoratet.

Ifølge Vejdirektoratet vil der fra 2. februar i dagtimerne være to smalle spor i hver retning fra Hinnerup og ned til Aarhus Syd.

Selvom selve udvidelsen af broerne forventes at være færdig i slutningen af 2024, må trafikanterne væbne sig med tålmodighed i længere tid, mens arbejdet med udvidelsen af selve motorvejen finder sted.

Vejdirektoratet forventer, at de nye hastighedsnedsættelser vil være mere eller mindre permanente frem mod 2027, hvor de nye spor forventes at være klar.

Kommentarer